Onderhoudstips voor sieraden van I’M ME JEWELLERY

double gems oorbellen goud met peridot en citroenkwarts

Sieraden zijn meer dan alleen maar accessoires; je voegt tijdloze schoonheid toe aan elke outfit. Sieraden met edelstenen hebben een bijzondere charme. Om ervoor te zorgen dat je zilveren en verguld gouden sieraden hun glans en pracht behouden, is het belangrijk om ze op de juiste manier te onderhouden. Hier volgen een aantal essentiële tips om ervoor te zorgen dat jouw sieraden blijven stralen.

1. Reinig je sieraden regelmatig

Stof, huidoliën en cosmetica kunnen zich in de loop van de tijd ophopen op je sieraden, waardoor de glans verloren gaat. Maak er een gewoonte van om je sieraden regelmatig te reinigen. Gebruik hiervoor een zacht doekje, gedrenkt in lauw water en milde (hand)zeep om zo voorzichtig vuil te verwijderen. Dep de sieraden daarna voorzichtig droog met een zachte doek om te voorkomen dat waterdruppels vlekken kunnen achterlaten.

2. Poets je sieraden met het meegeleverde poetsdoekje

De sieraden van I’M ME JEWELLERY worden geleverd met een speciaal zilverpoetsdoekje. Dit doekje is perfect voor het verwijderen van lichte vlekken en het herstellen van de glans van je sieraden. Wrijf voorzichtig over het oppervlak van de sieraden en de edelstenen om ze op te poetsen en ze weer te laten stralen.

3. Vermijd contact met chemicaliën

Chemicaliën in schoonmaakmiddelen, parfums, haarlak en cosmetica kunnen je sieraden aantasten en de glans van edelstenen verminderen. Het is daarom raadzaam om je sieraden om en in te doen nadat je klaar bent met haar en make-up en om ze af te doen voordat je huishoudelijke taken uitvoert.

4. Bewaar je sieraden op een veilige plaats

Berg je sieraden met edelstenen op een veilige en droge plaats op, bij voorkeur in een sieradendoos met compartimenten om krassen en beschadigingen te voorkomen. Zorg ervoor dat de sieraden niet in contact komen met harde oppervlakken of andere metalen voorwerpen die ze kunnen bekrassen.

Zilver heeft de neiging om te oxideren wanneer het in contact komt met zuurstof en zwavelverbindingen in de lucht. Dit resulteert in een donkere, doffe laag genaamd “tarnish” (aantasting) op het oppervlak van het zilver. Dit is een natuurlijk proces dat vooral optreedt bij zilveren sieraden die niet regelmatig gedragen worden of die niet worden bewaard in een afgesloten doos. Het laagje goud heeft een beschermende functie voor het zilver, maar ook bij verguld gouden sieraden kan zuurstof en vocht in de lucht van invloed zijn.

5. Draag je sieraden met zorg

Hoewel vergulde sieraden duurzaam zijn, kan onzorgvuldige behandeling ze beschadigen. Vermijd activiteiten waarbij je sieraden kunnen worden blootgesteld aan sterke impact of wrijving, zoals sporten, tuinieren of het hanteren van zware voorwerpen.

Door deze eenvoudige maar effectieve tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je heel lang kunt stralen met je prachtige sieraden van I’M ME JEWELLERY.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *